Vanaf 2017 heb  ik mijn gazelle fiets omgewisseld met een Kreidler e-bike, toevallig dit merk omdat de fietsenmaker in mijn dorp daarvan dealer is. In 2019 kocht mijn echtgenote ook een Kreidler.  Het zijn zware fietsen (bijna 30 kg) dus ik kijk altijd jaloers naar de veel lichtere exemplaren die inmiddels op de markt zijn zoals de Amsterdamse Van Moof die onder de 20 kilo blijft, eruit ziet als een gewone fiets en bovendien goed is beveiligd tegen diefstal. 

Een van Moof  is zonder twijfel de mooiste e-bike die in productie is. Of in productie was want van Moof is failliet, dit schrijft de Amerikaanse krant AP over de kwestie

De onderstaande tekst  boeit mij
VanMoof-fietsen vertrouwen op een eigen smartphone-app voor een aantal functies, waaronder de belangrijkste manier om te ontgrendelen met een digitale "sleutel". Hoewel het nog steeds mogelijk is om de fietsen handmatig te ontgrendelen, zonder de app, worden eigenaren geconfronteerd met ernstige beperkingen in wat ze kunnen doen. Het faillissement is echter misschien niet het einde van de weg voor een bedrijf dat een oer-Hollands vervoermiddel heeft veranderd in een lifestyle-statement over de hele wereld. Curatoren zijn momenteel bezig met het opzetten van een verkooptraject voor de activa en activiteiten van VanMoof, om een ​​partij te vinden die bereid is de activiteiten van VanMoof voort te zetten.